Normaalselt peaks olema wordpressi migratsioon imelihtne. Tõmbad failid alla, andmebaasi, laed üles uude serverisse ning vajadusel muudad andmebaasi kasutajanime ja parooli wordpressi configuration failis.

Lihtsad kolm tegevust:

1.
exportida bluehosti serverist databaas
exportida bluehosti serverist failid
2.
uploadida uude serverisse failid
lisada andmebaas
configureerida wp_config kasutama uut andmebaasi
3. vahetada domeeni omanikku ning nimeservereid

Esimeseks käiguks on domeeni vahetus, sest see võib võtta kuni 7 tööpäeva aega. Õnnestus ta taevale tänu juba teisel katsel. Nimeserverid on lõpuks ometi ära kolitud, kui bluehostis on tehtud lahti “domain locki”, võetud maha “domain privacy”, makstud ära zones teenustasu, daadud kinnituskirja, nõustunud kinnituskirjaga, läinud bluehosti ning nõustunud domeeni äraviimisega ning muutnud ära nimeserverid ja oodanud paar tundi.

Eelnevalt olen kasutanud bluehosti cpaneli full site backup tooli ning teinud tervest veebisaidi failidest täieliku backupi.

0.1 upload

Samaaegselt kui kogu see eelnev protsess käib ning kuskil suured nimeserverid ragistavad ja saadavad puhverserveritele uusi andmeid on läbi zone veebiftp kliendi üles laetud peaaegu kõik failid, sest zone annab ftp kliendile(filezilla) ühendamise aadressiks minu domeeninime(www.creativitasnova.com), mida aga ma ei saa kasutada sest domeeni muutused pole veel jõustunud.
Lõpuks on nimemuutused jõustunud ja saan hakata ligi veebilehitsejaga oma wordpressile, et näha mis seisus ta on. Laen ka veel viimased failid üles läbi ftp kliendi, mis on kordades stabiilsem ning kiirem.

02. htaccess error

Liikudes esmakordselt oma uuele veebilehele tuleb ette error.
Pärast mõningast googeldamist soovitakse apachi kallale minna. Jumalale tänu et mul pole sellele ligipääsu. 04. htaccess log file

Pärast logi lugemist ning pärast veelgi pikemat otsingut kustutan htcaccess faili ära, sest unustasin eelnevalt wordpressis muuta lingisüsteemi.

03. database error

 

Järgnemaks tuleb error mida ma täiesti ootasin, pole ühendust andmebaasiga. Tuleb välja et ei piisanud kasutajanime ja parooli vastavausse viimisest uue serveri andmebaasiga, vaid zones on ka aadress muu kui “localhost”. Muudan ära ning näen õnnelikult juba uut errorit.

 

Seekord väidab ta et pluginad ei tööta kuskil. See oli osaliselt oodatud, 20+ uuendamata pluginat on mul jooksnud juba vanal lehel pikalt ning nendest ma puudust ei tunne. Küll aga teeb murelikuks et ma näen ainult errorit, aga mitte ülejäänud lehte. Ma oleks oodanud errorit ja kasvõi lehe vigast versiooni.

05. active plugins flush

Õpin kuidas kustutada andmebaasist aktiveeritud pluginad ja jõuan järgmise errorini.

06. teema error

Seekord on probleem aktiivse teemaga ning seda ma ignoreerida ei saa enam.

07. missing file file

Hakates otsima kus on viga jõuan välja reani mis suunab failini mida ei eksisteeri.

08. failid puudu

Pole hullu, kontrollin, faili tõesti pole. Kontrollin oma vanas serveris bluehostis ning seal on fail olemas. Tuleb välja et see pole ainuke asi mis puudu on ning bluehosti eksporditud backup ei ole kaugeltki täielik.

12. backup download

13. broken backups

Nende automaatne backup tool on katki, kui ta mulle selliseid faile annab. Iga kord on allalaaditud fail erineva suurusega.

Järelikult seda ei saa kasutada.

 

Samuti ei saa kasutada nende veebipõhist ftp kasutajat sest see ei lase tasuta versioonis ükshaaval kaustu alla tirida, ainult faile ükshaaval. Järelikult jääb üle ainult ftp klient, kes kontrolliks kõik ükshaaval üle.

09. ftp domeen bluehost

Kiirelt ftp klienti looma ning ühendama… aga bluehost annab minule ühendamise aadressiks domeeninime. Selle sama mis ma paar tundi tagasi ära kolisin uude zone serverisse, ilmselgelt see ei tööta. Pole hullu, õnneks on tänapäeval olemas live chat kus saan ip aadressi kuhu saan ühendada, õige parooli panna ning jään ootama directory listingut.

10. filezilla error

Ja tuleb error. Pärast mõningat otsimist tuleb välja et bluehost ja filezilla ei toeta sama direcotry listingut ning võimalus on otsida mõni vanem versioon filezillast kus see veel töötas.

 

Lõpuks jõuan tulemuseni et tirin core ftp ning sisestan andmed ja saan errori. Liiga palju ühendusi samalt ip aadressilt. Minu filezilla katsetused on täitnud bluehosti limiidi milleks on ainult 8.

11. core ftp

Elisa 4G tuleb päästma ja teen telefoniga hotspoti, sisestan core ftp õiged andmed ning ühendus õnnestub. Alustan asjade allatirimist ning see võtab üllatavalt kaua aega. Faile on päris palju mis on puudu.

Lõpuks suudan kõik failid uuesti üles laadida (core ftp on aeglane, kohutavalt) ning näen veelgi erroreid. Pärast mõningat otsimist annan alla ning alustan puhtalt lehelt. Tirin vanema filezilla versiooni mis töötab bluehosti serveritega ning ühendan end ära.

14. old filezilla

Filezilla tirib asju kordades kiiremini alla.

 

 

 

15. delete everything

Samaaegselt kustutan kõik failid zonest ära…

16. zone tyhi

…ja loon ajutise “koik on katki” faili külastajatele errori asemel.

17. transfering files from and to

Filezilla lausa lendab. Kasutan täiesti puhast kausta kus ükshaaval tirib vanem filezilla versioon kõik failid alla(paremal) ning vasakul laeb juba puhtaks tehtud zone serverisse üles.

18. total size

See on filezilla allatiritud maht, see on osa kogu kremplist aga kõik mis mul esialgu vaja et enda wordpress tööle saada. Võrdluseks on seal ka bluehosti antud backup failid mis on ca 1/3 suurusest.

19. it works

Kõik asjad üles laetud, lõpuks ometi töötab. Probleemideta.

Nüüd tuleb uuenduskuur läbi viia ainult. Ja kõik ülejäänud neli wordpressi installatsiooni ka ära kolida.

Järeldus? Ära usalda automaatseid backuptoole.